Vergeleken met een aantal jaar geleden, werken steeds meer mensen thuis. Het is natuurlijk belangrijk dat je ook thuis je werk zo efficiënt mogelijk kunt doen. Een van de belangrijkste apparaten die echt niet mogen ontbreken in jouw thuiskantoor is een printer. Of je nu een rapport, formulier of een ander document wilt afdrukken: een printer komt vaak goed van pas. Het is van belang dat jouw printer voldoet aan je wensen en printbehoeften. Het is natuurlijk vervelend als je er later achter komt dat je gloednieuwe printer te langzaam print of geen mogelijkheid heeft om te kopiëren of scannen. In dit artikel leggen we je daarom uit hoe jij de beste printer voor je thuiskantoor kiest. 

Budget voor een printer

Afhankelijk van de functionaliteiten, verschillen printers sterk in prijs. Bepaal daarom van tevoren je budget, zodat je kunt zoeken naar een printer die hierbinnen past. Om te profiteren van de hoogste kwaliteit voor een lage prijs, adviseren wij te kijken naar een Canon of Brother printer aanbieding. Deze apparaten zijn uitstekend voor zowel thuis- als zakelijk gebruik.

Laser- en inkjetprinters

Laserprinters zijn doorgaans sneller dan inkjetprinters en zijn daarom ideaal wanneer je veel documenten wilt afdrukken. Bovendien liggen de verbruikskosten van deze apparaten lager dan die van inkjetprinters. Laserprinters zijn daarentegen wel duurder in aanschaf. Bepaal voor jezelf of je alleen zwart-wit documenten wilt printen of dat je ook de mogelijkheid wilt hebben om je prints in kleur af te drukken. Brother heeft diverse kleuren- en monochrome laserprinters in haar assortiment.

Inkjetprinters zijn veelgebruikte printers voor thuis. Dit printertype is goedkoper in aanschaf, maar de afdrukkosten liggen hoger dan bij een laserprinter. Ga je niet alleen zwart-wit tekstdocumenten afdrukken, maar ook kleurrijke grafieken, logo’s of flyers printen? Kies dan zeker voor een inkjetprinter. Deze apparaten staan er bekend om afbeeldingen in hoge kwaliteit te printen. Daarnaast zijn Canon printers uitstekend in het afdrukken van foto’s.

Laser- en inkjetprinters

Alles-in-één inkjet- en laserprinters

Het is ontzettend handig om een all-in-one inkjet- of laserprinter in je thuiskantoor te hebben staan. Met deze apparaten kun je zowel printen als kopiëren, scannen en soms zelf faxen. Een groot voordeel hiervan is dat je slechts één apparaat aan hoeft te schaffen. Dat is goedkoper en scheelt een hoop ruimte op je bureau of in een kast. Naast deze functies zijn alles-in-één printers ook vaak voorzien van andere handige opties. Met automatische documentinvoer (ADF) en dubbelzijdig printen (duplex) blijf je productief en efficiënt werken. Bovendien bespaar je hiermee naast tijd ook papier en dus geld.

Functionaliteiten van printers

Naast duplex en ADF zijn er nog tal van andere functionaliteiten die een inkjet- of laserprinter kan hebben:

  • Wifi: veel printers hebben de mogelijkheid om te verbinden met een wifi-netwerk. Zo kun je eenvoudig draadloos afdrukken. Niet alle printers zijn voorzien van deze optie. Met die apparaten maak je verbinding via een Ethernet- of USB-kabel.
  • Mobiel printen: met deze optie kun je ook printopdrachten versturen naar je printer via je laptop, smartphone of tablet. Zo hoef je niet eerst je document naar je vaste computer te sturen om deze te printen.
  • OCR (Optical Character Recognition): hiermee worden letters, cijfers en andere tekens van je document automatisch afgelezen. Met OCR kun je in je gescande documenten zoeken naar bepaalde woorden of zelfs de tekst nog bewerken.

Je weet nu waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van een printer voor jouw thuiskantoor. Bepaal je budget en printbehoeften en vergelijk vervolgens printers van diverse merken zoals Canon en Brother. Zo heb jij straks een printer in huis die voldoet aan al jouw wensen!