Wanneer je veel thuis werkt en uitzicht hebt op de tuin tijdens het werken is het daarbij wel fijn dat het zicht op je tuin aangenaam is. Een mooi ingerichte tuin met een goede omheining is daarom wel van belang zodat je niet al te veel wordt afgeleid. Tegenwoordig kan erfafscheiding gemakkelijk online worden aangeschaft. Wat je kiest, hangt natuurlijk af van je smaak en wensen voor de omheining. Heb je nog geen idee? Lees dan hier over de mogelijkheden!

Tuinhek

Ben je op zoek naar een stevige omheining, dan is dubbelstaafs hekwerk een goed idee. Dit metalen hekwerk is sterk en beschermt jouw tuin tegen ongewenste bezoekers. Je kunt kiezen voor een laag of hoog hekwerk en het kan ook gecombineerd worden met klimplanten voor een natuurlijke uitstraling.

Houten tuinhekken hebben van zichzelf al een natuurlijke uitstraling dankzij het materiaal en zijn daarom een populaire keuze. Er zijn verschillende soorten houten tuinhekken, zoals grenen hekken en hardhouten hekken. Grenenhout gaat wat minder lang mee dan hardhout, maar is ook voordeliger in aanschaf. Een hek van kastanjehout is heel duurzaam en heeft een robuuste uitstraling. Het wordt ook vaak toegepast in landelijke gebieden.

Schutting

Inspiratie voor je erfafscheiding

Wil je juist wel privacy in je tuin, dan kun je bijvoorbeeld tuinschermen kopen. Hiermee zet je snel en eenvoudig een mooie schutting neer. Er zijn verschillende soorten tuinschermen van bijvoorbeeld grenenhout, hardhout en douglashout. Daarnaast kun je kiezen voor composiet, wat een onderhoudsvrij materiaal is. Hier wordt steeds vaker voor gekozen, omdat het ook in veel verschillende kleuren te verkrijgen is.   

Naast kant en klare tuinschermen kopen, kun je er ook voor kiezen om een schutting te bouwen met los tuinhout. Dat is wat meer werk, maar dan kun je wel helemaal zelf bepalen hoe de tuinafscheiding eruit komt te zien. 

Natuurlijke matten

Een andere manier om de  tuin af te sluiten is met natuurlijke matten. Deze zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals riet, bamboe of boomschors. Elk materiaal heeft een andere uitstraling. Riet heeft een lichte kleur die overal bijpast en maakt de tuin ruimtelijker. Bamboe is juist weer donkerder van kleur, waardoor het meer ‘aanwezig’ is. Voor een robuuste tuinafscheiding is de boomschorsmat heel geschikt. Dit heeft de ruwe structuur van een boomstam, wat een echt een natuurlijke uitstraling heeft.

Groene haag

Naast het plaatsen van een schutting of tuinhek kunt u natuurlijk ook nog denken aan een haag. Dit is een mooie, natuurlijke manier om de tuin af te scheiden en te zorgen voor weinig inkijk. Het is wel belangrijk om van tevoren na te denken of de haag groenblijvend moet zijn. En bedenk dat een haag water nodig heeft en gesnoeid moet worden. Hierdoor is het wat bewerkelijker dan een houten tuinafscheiding.

Weet je al voor welke soort erfafscheiding je gaat kiezen?