Een zogenaamde side hustle wordt steeds populairder. Natuurlijk is dit fijn nu alles duurder wordt, maar het is vaak ook een uit de hand gelopen hobby. Maar dan dus wel één waar je ook geld mee kunt verdienen, klassiek gevalletje; win-win situatie. Nu is de ene hobby en bijverdienste lucratiever dan de ander. Welke jij in de gaten moet houden om een leuk extraatje aan het eind van de maand over te houden? Dat lees je in dit blog!

Dubbel belegd is beter

Natuurlijk hebben we allemaal het liefste een dubbel belegde boterham, maar niet voor iedereen is dat haalbaar. Toch kun je ook als ‘gewone sterveling’ wel een extraatje verdienen die het net wat aangenamer maakt op financieel gebied. Geld beleggen in plaats van sparen is hiervoor stap één. Deze vorm van investeren vraagt namelijk weinig werk, maar levert je een leuk rendement op. Zeker wanneer je het voor de lange termijn doet én een beetje slim en tactisch. Je kunt op verschillende manieren beleggen, je kunt aandelen kopen maar ook crypto zoals Cardano. We noemen hier bewust geen Bitcoin, omdat iedereen deze munt wel kent en daar het nieuwste wel van af is. Wanneer je naar de Cardano koers kijkt zul je al snel zien dat dit een leuk alternatief is. Het staat nu niet sky high, maar de coin heeft veel potentie. Dus verdiep je in beleggen en met name crypto, en je hebt ene leuke bijverdienste naast je baan.

Dubbel belegd is beter

Hands on mentaliteit

Een tweede optie die we tegenwoordig veel zien qua bijverdienste is die van de totaal andere bijbaan. Zit jij de hele dag op kantoor in saaie overleggen? Dan is het tegenwoordig heel logisch om in de avonduren sportles te geven of in het weekend in de horeca te werken. Doordat dit zó totaal iets anders is, heb je niet het gevoel dat je aan het werk bent ondanks dat het gewoon een leuk salaris oplevert.

Kortom, een bijbaan nemen of je verdiepen in nieuwe materie kan tegenwoordig een leuk extra zakcentje opleveren. Het allerbelangrijkste hierbij is misschien wel dat je niet in je comfort zone blijft hangen maar lekker out of the box denkt. Als het dan ook nog iets is wat je als hobby kunt kwalificeren, dan heb je helemaal een win-win situatie te pakken. En die extra bijverdienste? Daar mag je best een lekker luxe vakantie voor boeken!