Zzp’er zijn heeft veel voordelen. Je bent je eigen baas en neemt alleen de opdrachten aan die in jouw straatje passen. Het vervelende is wel dat je zelf voor alles verantwoordelijk bent, dus ook voor de financiële administratie. Een erg tijdrovend klusje, zeker als je alle administratie handmatig verwerkt in Word of Excel. Gelukkig kan het ook anders. Voor slechts een klein bedrag per maand, kun je gebruikmaken van een speciaaleciale facturatiepakket voor zzp’ers. In dit artikel lees je alles over online zzp administratie.

Online zzp administratie

Online kun je heel eenvoudig zelf een factuur maken en offertes samenstellen. Je kunt zelf aangeven in welke stijl je deze wilt, zodat ze bij jou als ondernemer passen. Het enige wat jij hoeft te doen, is enkele gegevens invullen en vervolgens wordt er een volledig uitgewerkte factuur of offerte aan je gepresenteerd. Aangezien je als zzp’er waarschijnlijk vaak onderweg bent, is het zelfs mogelijk om de financiële administratie op je telefoon te regelen. Ook kun je met een mobiele app een foto van bonnetjes maken en zal deze direct in je administratie te vinden zijn.

Altijd inzicht in je administratie

Dankzij de online boekhoudmogelijkheden, heb je altijd en overal inzicht in je administratie en kun je deze bijwerken wanneer je maar wilt. Zo houd je een goed overzicht. Ook ontvang je meldingen wanneer een klant de factuur na het verstrijken van de betalingstermijn nog niet heeft betaald en kun je met één klik op de knop een herinnering sturen. Bovendien ontvang je ook meldingen als jij zelf te laat bent met betalen of als je een aanmaning krijgt.

Handig voor de klant

Jij als ondernemer hebt niet alleen voordeel van de mogelijkheid tot online boekhouden, ook de klant heeft er profijt van. Bij online boekhouden zit er een betaallink bij de factuur, waardoor de klant binnen enkele seconden een betaling verwerkt kan hebben. Bovendien zijn er op deze manier verschillende betaalmethoden mogelijk, waaronder IDEAL, automatisch incasso of een bankoverschrijving. Daarnaast ontvangt de klant offertes en facturen sneller.

Boekhoudsoftware

De online boekhoudwebsites maken gebruik van een speciale boekhoudsoftware. Echter is deze eigenlijk alleen nodig voor een accountant. De ondernemers zelf hebben meer aan een facturatiesoftware, aangezien deze meer aansluit op de taken die door de ondernemer zelf worden uitgevoerd, waaronder het versturen van facturen en het maken van offertes. Jij als zzp’er kunt het beste kiezen voor een facturatiesoftware die de mogelijkheid heeft om gegevens te exporteren naar een boekhoudsoftware, zodat de accountant meteen inzicht heeft in jouw gegevens en er direct mee aan de slag kan.