Raambekleding is zo’n onderdeel waar veel mensen vergeten aandacht aan te schenken. Het zal je misschien ook niet direct opvallen als het weggelaten is in een ruimte, maar toch krijg je wel het gevoel dat je iets mist. Dat is helemaal niet gek, want raambekleding is niet altijd een vereiste. In je thuiskantoor ben je waarschijnlijk enkel overdag aan het werk (en misschien soms in de avonden), waardoor je geen gordijnen nodig hebt. Tenminste, dat denk je! Toch zijn er voldoende redenen om deze ruimte van raambekleding te voorzien, dus we geven je graag wat ideeën.

Transparante rolgordijnen

Transparante rolgordijnen zijn de ideale soort raambekleding in een thuiskantoor, om meerdere redenen. Ten eerste blokkeren ze het zicht naar binnen, waardoor jij van extra privacy kunt genieten. Het is natuurlijk flink vervelend als jouw buurman tegenover je zit te werken en de hele dag naar je aan het zwaaien is. Daarnaast zorgen transparante rolgordijnen ervoor dat jij je computerscherm veel beter kunt zien. De zonnestralen worden namelijk grotendeels weg gefilterd vanuit de ruimte, waardoor jij comfortabel genoeg naar je scherm kunt blijven kijken. Zo blijft je niveau van productiviteit in stand en word je niet afgeleid door de lokkende zonnestralen.

Zonwerende raambekleding

In jouw kantoor heb je raambekleding nodig om de zon te weren. In de zomer is het ontzettend vervelend als het erg warm wordt in huis en met wat zonwerende raambekleding houd je de hitte het beste buiten. Dit kun je doen met bijvoorbeeld screens of rolluiken, waardoor je de warmte weert en jij comfortabel in je kantoor kunt blijven zitten. Je kunt ook dikke gordijnen aanschaffen, maar dat zorgt er wel voor dat je volledig in het donker zit. Dat is natuurlijk minder prettig.

Jaloezieën

Jaloezieën

Tot slot bespreken we graag de optie van jaloezieën met je. Deze soort raambekleding geeft je eigenlijk het beste van alle werelden. Je kunt hiermee namelijk de mate van privacy goed bewaken, maar ook het zonlicht uit de kamer houden. Je hoeft niet direct al je daglicht in de kamer op te geven, want je kunt het licht wat ombuigen door de jaloezie een fractie te sluiten. Deze is vooral handig als jouw thuiskantoor zich naast de doorgaande weg bevindt of je veel buren hebt die constant langslopen. Door jaloezieën te installeren blokkeer je het zicht ietwat, waardoor je zelf ook niet steeds afgeleid bent door wat er buiten gebeurt. Ideaal voor de perfecte focus!