Thuiswerken, we hebben er allemaal wel eens over na gedacht, maar sinds de Corona pandemie zien we dat voor veel banen thuiswerken heel goed mogelijk is. De een vindt dit hartstikke fijn, de ander mist het geouwehoer bij de koffiemachine. Thuiswerken heeft hoe dan ook voor en nadelen. Het scheelt je tijd en geld wanneer je thuis werkt, maar voor je het weet sta je met een stofzuiger in je hand… Dat was nu niet de bedoeling! Ben je makkelijk afgeleid? Lees dan snel verder en voer deze tips uit om efficiënt thuis aan het werk te kunnen en te blijven.

Houd je routine aan

Zit je normaal een uur in de auto om naar je werk te komen? Fijn, dan kun je nu een uur lager in bed liggen. Zorg er echter wel voor dat je werktijden regelmaat blijven houden. Regelmaat en structuur helpen je namelijk om mentaal stabiel te blijven. Zelfs wanneer je er van houdt dat elke dag anders is, is het goed om bepaalde zaken met regelmaat uit te voeren. Houd op een thuiswerkdag je normale routine aan en kleed je dus ook aan zoals je normaal zou doen. Hiermee bereid je je voor op een normale werkdag. Je pyjama zal op den duur zorgen dat je luier achter je computer zit. Je kunt ook een uur eerder beginnen en een uur eerder vrij zijn, hierdoor houd je een langere avond over.

Zet een timer en werk aan to-dolijstjes

Deel je werk op in blokken, net als de blokken die je op je werk hebt tussen de pauzes. Zet een timer voor twee uur waarin je geconcentreerd aan het werk gaat. Neem daarna een korte pauze en ga vervolgens aan het volgende blok beginnen. Hiermee stel je voor jezelf duidelijk werktijd in en zul je gemakkelijker aan de slag gaan. Maak daarnaast aan het begin van je dag een lijstje met dingen die je moet doen en welke prioriteit ze hebben. Handel ze vervolgens een voor een af. Bonus punten als de hele lijst af is!

Een fijne werkplek

Een fijne werkplek

Het is leuk, werken op de bank of vanuit bed. Het helpt alleen niet om hard aan het werk te gaan en gemotiveerd te blijven. Het is allicht een dag of twee vol te houden zijn, maar zo kun je niet elke thuiswerkdag aan de slag. Creëer voor jezelf een fijne werkplek waar je geen afleidingen hebt. Zorg voor een fijne stoel, de juiste hoogte van je bureau en scherm en zet een aantal planten neer. Hoe fijner je werkplek, des te makkelijker het is om er te gaan zitten werken.

Bonus tip: geld moet groeien

Geld verdienen kost je veel tijd en moeite. Door je geld te investeren kun je meer verdienen. Zo is je uurloon van 15 euro over 20 jaar ongeveer 74 euro waard als je deze vandaag investeert. Je verdient zo dus 74 euro per uur, da’s leuk verdienen!

Hoe moet je je geld investeren? Hiervoor hebben we twee belangrijke tips: gespreid investeren en voor de lange termijn investeren. Aan investeren hangen risico’s, daarom is gespreid investeren essentieel. Op www.anycoindirect.eu kun je beginnen met investeren in cryptovaluta. Je kunt hier bekende munten zoals Bitcoin, Solana, Polygon en Dogecoin kopen. Daarnaast raden we je aan om ook naar de aandelenmarkt te kijken. Op de aandelenmarkt hebben gespreide investeringen zoals investeringen in ETFs in de hele geschiedenis 8% groei per jaar gezien. Hoe langer je de investering laat staan, des te groter de groei zal worden.