Inmiddels is een groot deel van de Nederlandse werkende bevolking al enkele maanden vanuit huis aan het werken. Voor sommigen gaat dit best lekker, anderen merken dat hun focus toch niet hetzelfde is thuis als op kantoor. Op kantoor hoef je immers geen wasjes te draaien, belt de postbode niet aan en kun je niet ongegeneerd op de bank gaan zitten. Om de volgende paar maanden productiever thuis te werken, geven we je graag deze drie tips!

1. Download productiviteits-apps

Het is zo verleidelijk om even je social media te checken thuis – er is toch niemand die het ziet! Het enige probleem hiermee is dat ‘even’ snel een kwartier tot een halfuur is. Voor je het weet ben je al een tijdje aan het scrollen! Is dit iets dat bij jou wel eens gebeurt? Dan kun je ervoor kiezen om een productiviteitsapp te downloaden die bijhoudt hoe vaak je je mobieltje vastneemt dagelijks. Ook ‘social media blocking apps’ kunnen erg handig zijn. Neem nu bijvoorbeeld de app Offtime. Je kunt alles wat je afleidt laten blokkeren, zoals appjes, social media, spelletjes en zelfs smsjes. Je kunt onder meer werktijden instellen, zodat de block enkel dan geldt. Handig, toch? De app houdt in je me-time ook bij hoe vaak je je mobiel gebruikt en hoeveel tijd je spendeert aan bepaalde apps. Geloof ons maar, dit wordt een wake-up call!

2. Kies ervoor om af en toe te bewegen

Let’s be real – niemand wordt gelukkig van een hele dag aan de keukentafel zitten als je niet kunt bewegen. Als je dagelijks naar kantoor gaat, wandel je soms nog wat naar het koffiezetapparaat of naar de lunchplek. Thuis is alles meestal wat dichter bij elkaar, waardoor je snel minder beweegt. Toch is bewegen erg goed voor je mentale gezondheid! Ga tijdens je lunch even een kwartiertje wandelen of download een workout app. Zo is de ‘7 minute workout’ app een erg populaire app, waarbij je in 7 minuten een korte workout afwerkt.

3. Zorg ervoor dat je je flow kunt behouden

Ken je dat gevoel als je écht in je flow zit, en iets of iemand je dan stoort? Erg vervelend! Zeker als je nadien die flow niet meer terugvindt en merkt dat je focus helemaal verdwenen is. Gelukkig zijn er manieren waarop je dit kunt proberen te vermijden. Zorg er aan het begin van de dag voor dat je al je basics bij de hand hebt. Denk aan een literfles water, zakdoekjes, pennen, je headset … Het kan ook handig zijn om dubbeltjes van je belangrijkste kabels te kopen. Zo wil je niet tijdens een call merken dat je mobieltje bijna leeg is en in huis op zoek moeten naar je iPhone of Samsung oplader. Als je een extra bij de hand hebt, kun je deze snel inpluggen en verder werken. Verder vinden wij het ook een aanrader om te investeren in goede noise cancelling headphones. Deze zorgen ervoor dat je helemaal in je eigen wereldje zal zitten!

Veel succes met thuiswerken!