Lang niet iedereen heeft thuis een printer. Sommige mensen hebben er simpelweg geen plek voor of geen geld voor. Anderen vinden simpelweg niet dat ze er een nodig hebben. Die mensen komen er echter bij tijd en wijle achter dat ze tóch een printje of een kopietje nodig hebben en moeten dan op zoek naar iemand anders bij ze mogen printen. We zetten drie redenen op een rijtje om tóch een printer te kopen.

Nergens bedelen voor een printje

Het grootste voordeel van het hebben van een eigen printer is tegelijkertijd ook een beetje het grootste nadeel: als je zelf een printer hebt die werkt, hoef je nooit bij andere te bedelen om een printje te maken. Maar je loopt wel het risico dat anderen bij jou gaan bedelen voor een printje. Mogelijk gebruik je je printer maar af en toe. Maar op het moment dat je een printje nodig hebt, is het toch wel erg fijn als je dat gewoon snel zelf thuis kunt regelen. In sommige gevallen kan een printer een tweede scherm vervangen als je die niet hebt. Bijvoorbeeld wanneer je teksten vertaalt: je kunt dan de brontekst uitprinten en naast je computer leggen, zodat je niet telkens op je computer van scherm hoeft te wisselen om de brontekst te zien terwijl je in een ander scherm je vertaling aan het maken bent. Als je plezier wilt hebben van printer, moet je er natuurlijk wél voor zorgen dat je altijd papier en print cartridges bij de hand hebt.

Ook voor laptop

Ook voor laptop

Traditioneel gebruikte je printer op één pc die met een kabel verbonden was met die printer. Dat kan ertoe leiden dat de laptopgeneratie zich er wat minder bewust van is dat je ook prima een laptop met een printer kan gebruiken, zelfs zonder een kabel. Veel moderne printers zijn immers wifi-printers waarmee je contact kunt maken vanaf een apparaat dat op hetzelfde draadloze internetnetwerk zit. Zo kun je ook vanaf de bank of de eettafel een printje maken.

Scannen en kopiëren

Veel moderne printers zijn naast wifi-printer ook all-in-one printer. Dat wil zeggen dat je er mee kunt dan vanaf je computer bestanden afdrukken. Je kunt er ook kopietjes mee maken en zaken digitaliseren door ze in te scannen. Die toegevoegde functies kunnen zo’n apparaat al een stuk interessanter maken voor de sceptici. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je een kopie of scan van je paspoort nodig hebt.

Printers zijn tegenwoordig ook niet eens zo duur meer, dus daarvoor hoef je ook niet te laten. En zoals gezegd: misschien gebruik je je printer niet elke dag, maar als je een printer nodig hebt – en dat moment komt geheid – is het handig als je er zelf een hebt.