We willen allemaal graag dat ons geld voor ons werkt en groeit zonder dat we daar al te veel voor hoeven te doen. Vroeger deed je dat door je geld te bewaren op een spaarrekening, maar dat loont tegenwoordig niet meer door de extreem lage spaarrente en de inflatie. Daarom zul je je geld moeten investeren om rendement te behalen. We bespreken drie mogelijke investeringen om je geld te laten groeien.

Aandelen

Beleggen in aandelen is een methode om geld te laten groeien die al langere tijd ook bij particulieren in trek is. De aandelenmarkt verandert de hele dag door, waardoor er in potentie winst te behalen valt voor zij die op het juiste moment kopen en verkopen. Dit hoef je natuurlijk niet zelf te doen als je er geen verstand van hebt. Je kunt hiervoor terecht bij een broker of een bank die jouw geld voor jou kan beleggen. Of je opent daar een beleggingsrekening en gaat wél zelf aan de slag met het kopen en verkopen van aandelen. Klik op de link en ontdek meer over het investeren in aandelen.

Cryptovaluta

Een interessant alternatief voor het beleggen in aandelen is het investeren in cryptovaluta. De cryptomarkt is bijzonder volatiel, wat betekent dat er aanzienlijke winsten (maar ook verliezen) te behalen zijn. Het is zinnig om je te verdiepen in de geschiedenis van de afgelopen jaren op de cryptomarkt. Zo kun je ondervinden welke pieken er al behaald zijn en op basis daarvan inschatten of er met de huidige waarde van een cryptomunt nog veel rek in zit. Begin 2022 staat de markt laag na hoge pieken in 2021, dus het kan een goed moment zijn om te investeren en de volgende piek af te wachten.

Vastgoed

Vastgoed

Heb je veel geld om te investeren, dan kan investeren in vastgoed een goede keuze zijn. De kans dat je je investering kwijtraakt is immers klein. In de huidige markt blijven de prijzen van vastgoed stijgen en kan het mogelijk zijn om in relatief korte tijd al een interessant rendement uit je investering te halen door het vastgoed in kwestie weer door te verkopen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om eerst te verbouwen om voor een hoger rendement te gaan, maar daar komt natuurlijk wel veel bij kijken. Je kunt ook overwegen om vastgoed te kopen om het verhuren, maar daar komen wel verhuurdersplichten bij kijken en je verdient je investering maar langzaam terug.

Investeer altijd alleen het geld dat je kunt missen. Het blijft een risico om je geld te investeren en het is niet de bedoeling dat je erdoor juist in financiële problemen raakt. Je kunt ook altijd het rendement dat je behaalt opnieuw investeren.