Hoe verlicht je jouw thuiskantoor?
Wie thuis aan het werk gaat, zal in veel gevallen een eigen werkplek moeten inri...
Read more +Als je thuis wil werken en geld wil verdienen met een blog, heb je een CMS of een contentmanagementsysteem nodig. Met een CMS kan je eenvoudig blogs online zetten en kan je je website via allerlei plug-ins naar je hand zetten. De bekendste en vaakst gebruikte oplossing is WordPress. WordPress is een vorm opensourcesoftware en is gratis te gebruiken, maar je hebt natuurlijk wel nog steeds een goede host nodig om alles online te krijgen. Er zijn wel wat hosts die speciale WordPress-pakketten aanbieden en qua prijzen valt het meestal wel reuzegoed mee, hoewel er zeker grote verschillen zijn. Zoek je de beste webhosting voor WordPress? Maak je dan geen zorgen, want wij hebben de beste vijf al voor jou uitgekozen.
Wij hebben de beste WordPress hosting pakketten voor je verzameld. Hieronder vind je de beste WordPress hosting partijen.
Een van de beste WordPress hosting partijen is SiteGround. SiteGround is een betrouwbaar, Bulgaars bedrijf dat wereldwijd actief is en meer dan twee miljoen domeinnamen host. Bij SiteGround kan je niet alleen terecht voor de beste webhosting voor WordPress, maar bijvoorbeeld ook voor cloudhosting en WooCommerce hosting.
Wat managed WordPress hosting betreft, heb je de keuze uit drie pakketten: StartUp, GrowBig en GoGeek. Het StartUp-pakket is de voordeligste oplossing, maar is al met al toch vrij beperkt. Je kan namelijk één website hosten en rekent daarbij op 10 GB ruimte en maximaal 10.000 maandelijkse bezoekers. Het klopt inderdaad dat dit in de beginfase kan volstaan en dan kan dit zeker de beste hosting voor WordPress zijn, maar op termijn zal je wellicht moeten uitkijken naar een ruimer pakket. Zowel met het GrowBig- als het GoGeek-pakket kan je ongelimiteerd websites hosten en kan je tot respectievelijk vijfentwintig- of honderdduizend websitebezoekers opschalen.
Nu stel je je wellicht de vraag waarom we SiteGround een van de beste WordPress hosting partijen noemen. Daar zijn verschillende redenen voor. In de eerste plaats heeft dit veel te maken met de uitstekende uptime die gemiddeld zo'n 99,99% bedraagt. Dit wil zeggen dat je blog bijna elke seconde van de maand toegankelijk is en dat je dus geen lezers hoeft af te schrikken. Belangrijk, want enkel zo behaal je een maximale ROI. Verder krijg je bij de beste WordPress hosting ook een aantal gratis extraatjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis WordPress-migratie, een gratis zakelijke mail en dergelijke meer. Hierboven is het allemaal netjes weergegeven. Let wel op, want de weergegeven prijzen zijn met de kortingen die enkel op de eerste factuur van toepassing zijn. De prijzen die in de kleinere grijze letters zijn opgenomen, zijn de toepasselijke maandtarieven die nadien zullen gelden.
Ga naar SiteGround.com +Een extra pluspunt is dat je vrij kan kiezen voor een serverlocatie die dicht bij je doelgroep zit. Dit zorgt namelijk voor de snelste laadsnelheden en zo ook voor de beste gebruikerservaring en ten slotte zelfs voor betere beoordelingen door Google. Als je zoekt naar de beste WordPress hosting voor Nederland, zit je sowieso goed. Ze hebben namelijk servers in Amsterdam. Zoals je wellicht wel weet, valt er meer te verdienen als je je op de Engelstalige markt focust. Daarom is het goed om te weten dat ze ook servers hebben in Chicago, Iowa en Londen.
Een ander belangrijk aspect voor wie de beste WordPress hosting zoekt, is de beveiliging. Neem bijvoorbeeld de SSL-certificaten, iets waar Google tegenwoordig ook zwaarder aan tilt en iets dat onmisbaar is als je de beste WordPress hosting zoekt. Wel, dit is bij SiteGround standaard inbegrepen. Toegegeven: het gaat om het SSL-certificaat van Let’s Encrypt, wat geen EV-SSL-certificaat is, maar het is toch een belangrijk pluspunt en iets dat je mag verwachten van de beste WordPress hosting. En als je toch een premium SSL-certificaat wil, kan je dat ook eenvoudig toevoegen, maar dan moet je natuurlijk wel betalen.
Overigens vinden niet alleen wij SiteGround een van de beste WordPress hosting bedrijven. Niemand minder dan WordPress zelf raadt namelijk ook SiteGround aan. Dit wil zeggen dat SiteGround niet alleen aan de minimumeisen voldoet die WordPress stelt, maar dat ze het bij WordPress echt een van de beste WordPress hosting bedrijven vinden.
Wanneer je leest wat SiteGround over zichzelf schrijft, zeggen ze dat ze permanent bereikbaar zijn. Daarover liegen ze niet. SiteGround biedt namelijk niet alleen de beste webhosting voor WordPress, maar heeft daarnaast een heel goede klantenservice. Ze zijn inderdaad non-stop bereikbaar en dit zowel via mail, per telefoon of via de live chat. Onze ervaringen met de klantendienst zijn ook heel positief. Daarnaast beschik je over een kennisbank van 4.500 artikelen waarin je veel informatie kan vinden, maar dan natuurlijk wel allemaal in het Engels. Ook bij de klantendienst kan je overigens niet in het Nederlands worden geholpen. Als dit echt een must is, is SiteGround niet de beste WordPress hosting partij voor jou.
Ten slotte zal het je wellicht wel al opgevallen zijn, maar SiteGround is ook niet de voordeligste host voor WordPress. Dit zeker niet wanneer je het vergelijkt met andere aanbieders zoals Vimexx, waar we het hieronder nog over hebben. Toch vinden wij dat SiteGround, onder meer door de goede uptime en de uitstekende ondersteuning, elke euro waard is.
Een van de minpunten van SiteGround is dat je er niet in het Nederlands terechtkan. Veel Nederlanders noemen daarom Neostrada de beste webhosting voor WordPress. Neostrada is ruim tien jaar geleden opgericht en kan al langer op positieve feedback rekenen, maar er zijn wel de nodige mitsen en maren.
Met de laadsnelheid zit het bij Neostrada bijvoorbeeld heel goed, maar het is niet zo dat het de beste hosting voor WordPress is qua laadsnelheid. Bij Marketingfacts hebben ze ooit de vergelijking gemaakt en daaruit bleek dat Neostrada zowel Vimexx, Yourhosting, Antagonist en Domeinwinkel voor zich moest dulden. Anderzijds deed Neostrada het wel beter dan concurrenten als Argeweb en Mijndomein, wat ook wel wat wil zeggen.
In ieder geval kan je bij Neostrada terecht voor klassieke WordPress hosting en voor managed WordPress hosting. Hun klassieke WordPress hosting is goed en je krijgt ook hier een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt, zelfs als je voor de goedkoopste pakketten kiest. Bij alle pakketten heb je ook onbeperkt dataverkeer. Voor een optimale snelheid en veiligheid raden we wel aan om minstens te kiezen voor het Advanced-pakket. Hierbij beschik je ook meteen over 50 GB opslag, een Premium SSL-certificaat, twee gratis domeinen en 14 dagen back-upretentie.
Toch is het niet hiervoor dat wij het de beste webhosting voor WordPress vinden, maar wel voor hun managed WordPress-diensten. Bij managed WordPress worden er namelijk veel zaken uit je handen genomen en dat is toch heel handig als je niet meteen technische kennis hebt. Het gaat dan om eenvoudige dingen als het binnenhalen van updates, maar ook om zaken als het monitoren van de uptime en het ingrijpen waar nodig. Ze bieden daarbij een uptimegarantie van 99,9%, wat in principe slechter is dan waar je bij SiteGround op rekent, maar dat percentage halen ze in de praktijk ruimschoots. Ook een volledige ontzorging bij de gratis verhuizing is bij managed WordPress in de prijs begrepen. Als je je maximaal wil laten ontzorgen, hoeft het dan ook niet te verbazen dat wij Neostrada de beste webhosting voor WordPress vinden.
Ga naar Neostrada.nl +Op hun website worden klantervaringen transparant weergegeven. Dit is 100% betrouwbaar, want hiervoor rekenen ze op het onafhankelijke kiyoh-platform. De score die ze er weergeven (9,4/10) klopt echter niet en is hoger dan in werkelijkheid. Deze score teert bovendien op positieve reviews uit het verleden die vooral betrekking hebben op de klantenservice. Wanneer je de reviews onder de loep neemt, zal je echter merken dat de meest recente reviews een stuk negatiever zijn geworden. Waar Neostrada gemiddeld nog steeds door 89% van de klanten wordt aanbevolen, ligt het gemiddelde over de laatste 12 maanden veel lager. Dit heeft met verschillende zaken te maken.
Ga naar Neostrada.nl +In de eerste plaats is Neostrada in 2018 in alle stilte, zonder enig persbericht, door TWS (Total Webhosting Solutions) overgenomen. Voordien bood Neostrada al hostingpakketten aan vanaf 85 eurocent per maand, maar na de overname zijn de tarieven stelselmatig verhoogd. Op enkele jaren tijd gaat het om een verhoging tot 400%. Dit werd ook niet altijd even goed gecommuniceerd en ineens kregen klanten hoge facturen in de bus. Dan weet je inderdaad dat er negatieve reviews aan zitten te komen. Ook het feit dat ze op veel zaken besparen, zoals het vervangen van de vriendelijke klantendienstmedewerkers door een chatbot, en dat er al eens meer fouten worden gemaakt, zorgt voor heel wat negatieve beoordelingen.
Dramatisch is het allemaal niet en uiteindelijk hoort het bij de beginfase van een overname die niet helemaal succesvol verloopt. Voor nieuwe gebruikers zijn de prijzen nu tenminste duidelijk en al zijn ze misschien fors hoger dan jaren terug, het is zeker niet zo dat Neostrada helemaal onbetaalbaar is geworden. De prijzen zijn zelfs marktconform. Daarom blijft Neostrada wat ons betreft een te overwegen host voor WordPress.
Als je desondanks op zoek bent naar goedkope WordPress hosting is Neostrada niet langer de beste keuze. Bij Vimexx heb je wel nog steeds heel goedkope pakketten zonder addertjes onder het gras. Voor het goedkoopste pakket betaal je er bijvoorbeeld 2,45 euro per maand. Je krijgt dan onbeperkt dataverkeer, maximum 1 back-up per dag, 2 GB RAM-geheugen en 10 GB SSD-opslag.
Als startende blogger zal dit mogelijk volstaan, maar over het algemeen is het Plus-pakket toch interessanter. Met een prijskaartje van 4,49 euro per maand is dit nog steeds heel scherp geprijsd, maar je krijgt er toch veel meer voor in ruil. Zo wordt 10 GB SSD-opslag ineens 100 GB SSD-opslag en kan je tot maximaal zeven back-ups per dag maken. Ook het RAM-geheugen ligt meteen dubbel zo hoog. Een hogere opslag zorgt ervoor dat je meer data zoals foto’s kan opslaan, maar het hoger RAM-geheugen is minstens even belangrijk omdat je website dan meer bezoekers tegelijkertijd kan verwerken en sneller zal laden. Uiteraard zijn er ook nog uitgebreidere pakketten waartussen je kan schakelen en kan je het RAM-geheugen zelfs tot 16 GB optrekken.
Niet alleen zijn de prijzen voor WordPress hosting er heel scherp, bovendien kunnen we dit ook zeggen als het over de tarieven voor domeinregistraties gaat. Het registreren van een .nl-domeinnaam kan er bijvoorbeeld al voor 0,89 euro. Overigens noemen niet alleen wij het de beste WordPress hosting voor wie een beperkt budget heeft, want eerder heeft ook Webhosters.nl Vimexx al tot beste WordPress hosting van 2019 uitgeroepen.
Net zoals bij SiteGround kan je bij de beste WordPress hosting in de lagere prijsklasse kiezen waar je de server hebben wilt. Amerikaanse of Aziatische servers zijn er niet, maar je hebt wel de keuze tussen een server in Nederland, België, Duitsland of Engeland.
Een belangrijk pluspunt bij de beste WordPress hosting in de lagere prijsklasse is dat je meteen een gratis SSL-certificaat krijgt. Ook dit is iets wat we bij de bespreking van SiteGround al benoemd hebben. Sowieso zal je zo’n SSL-certificaat moeten hebben, want ook voor de laatste AVG-wetgeving is het namelijk vereist. Daarnaast zijn de SEO-mogelijkheden in het WordPress-websitepakket begrepen. Dit in combinatie met de hoogste performance zorgt ervoor dat je sneller hoger zal ranken in Google.
Ten slotte reken je bij de beste WordPress hosting qua prijs op uitstekende bescherming. Zo komt het WordPress-pakket inclusief spamfiltering. Ze maken hierbij gebruik van zelflerende algoritmes. Dit wil zeggen dat ze leren herkennen wat spam is en welke reacties er wel wenselijk zijn. Daarnevens is er ook een gratis zelflerende Malware-scanner in de prijs begrepen. En het mooiste van al? Als je uiteindelijk toch niet helemaal tevreden bent, heb je een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Met het even uitproberen doe je dus zeker niks mis.
Argeweb is een Nederlands hostingbedrijf dat in Maassluis is gevestigd. Het is een van de beste WordPress hosting partijen als het om klantvriendelijkheid gaat. Het is dan ook meer dan gewoon een hostingbedrijf, maar eerder een internetpionier die een positieve bijdrage wil leveren aan het internetgebeuren. Niet voor niets zijn ze supporter van Bits of Freedom en zijn ze bij The Green Web Foundation geregistreerd. Zo komen ze op voor internetvrijheden en handelen ze volledig CO2-neutraal.
Alleen al hierom wordt het wel eens de beste hosting voor WordPress genoemd, maar daar zijn uiteraard nog andere redenen voor. Ze stellen zich namelijk ook eerlijk op ten opzichte van bloggers. Je rekent er bijvoorbeeld standaard op een onvoorwaardelijke niet-goed-geld-terug-garantie. Ook bieden ze goede extra diensten aan, zoals de mogelijkheid om je WordPress-website helemaal door hen te laten bouwen en helpen ze je graag verder. Je hoeft hen gewoon een belletje te geven en je moet dus geen uren of dagen wachten op het antwoord op een support ticket. Het is inderdaad begrijpelijk dat velen het de beste webhosting voor WordPress noemen.
Toch moeten we natuurlijk ook even kijken wat ze te bieden hebben. Bij WordPress hosting gaat het om drie pakketten. Je krijgt er namelijk de keuze tussen een Plus-, Compleet- en Heavy-pakket. Bij het voordeligste pakket reken je op 25 GB dataopslag en 1.024 MB RAM-geheugen. Dit laatste is dus beperkter dan wat ze bij Vimexx bieden, terwijl Vimexx toch veel voordeliger is. Hoe dan ook raden we aan om te kiezen voor het Compleet- of Heavy-pakket waarbij je toch op minstens 2048 MB RAM-geheugen kan rekenen en waarbij de opslagruimte tot 50 of 100 GB wordt opgetrokken. Ook dan zal je echter merken dat Argeweb duurder is dan Vimexx.
Ga naar Argeweb.nl +De vraag is natuurlijk wat je voor dat hoger prijskaartje krijgt en waarom we Argeweb alsnog hebben opgenomen in dit lijstje met beste WordPress hosting partijen. Het heeft alles te maken met de goede ondersteuning waar we het eerder al over hadden. Als je bijvoorbeeld een design laat maken, kan je “onbeperkt” aanpassingen laten doen. Ze kiezen ervoor om er geen strikte voorwaarden en beperkingen aan vast te hangen, maar gaan uit van een fair-use-beleid. Dit wil zeggen dat je op een eerlijke manier met dergelijke extraatjes moet omspringen en dat ze dan ook niet moeilijk zullen doen. Eenzelfde visie zie je ook terugkomen als je vragen hebt. Ze zijn echt niet te beroerd om je te helpen. Wij vinden dat zo’n service het hoger prijskaartje kan rechtvaardigen, net zoals hun ecologische inspanningen. Maar het is natuurlijk aan jou om te bepalen of jij het de meerprijs al dan niet waard vindt.
Naast het prijskaartje blijft het beperkte RAM-geheugen een minpunt. Als je je met je nicheblog op de Nederlandstalige markt focust, zal je wellicht nooit zoveel bezoekers krijgen dat je in de problemen komt. Als je echter tot een grote speler op de internationale markt wil uitgroeien, is dit mogelijk wel het geval. Wil dit dan zeggen dat je Argeweb beter links moet laten liggen? Nee hoor, want als je even contact opneemt met de klantenservice denken ze graag met je mee om een voorstel op maat uit te brengen.
Ten slotte moeten we het ook hebben over Mijndomein, het hostingbedrijf dat zo’n grote speler is geworden dat ze tegenwoordig ook energie leveren en een eigen financieel investeringsplatform hebben. Bij Mijndomein reken je dus op een groot en gerenommeerd bedrijf dat best wel wat kan investeren in infrastructuur. En dat is niet onbelangrijk als je op zoek bent naar de beste hosting voor WordPress.
Ook voor WordPress hosting kan je bij Mijndomein terecht. In het pakket zit standaard een installatiegarantie. Dit wil zeggen dat Mijndomein WordPress voor jou installeert. Daarna kan je er meteen mee aan de slag. Je krijgt er ook nog even een e-boek en enkele handige handleidingen bovenop. En op de website vind je ook veel informatie terug, bijvoorbeeld over handige plug-ins voor je blog.
Verder komt het standaardpakket ook inclusief je eigen zakelijke mailadressen, krijg je een SSL-certificaat (heel belangrijk voor de AVG-wetgeving), 20 GB schijfruimte, ongelimiteerd dataverkeer en tien databases en cronjobs voor geautomatiseerde en terugkerende taken. Je beschikt dus over een veilig en heel compleet platform om je eigen blog te runnen.
Verder zal je merken dat ze bij Mijndomein graag lokkertjes gebruiken. Dit wil zeggen dat ze extreem lage tarieven hanteren om nieuwe klanten aan te trekken, maar dat dezelfde tarieven nadien snel stijgen. Zo kan je bijvoorbeeld een domein vastleggen voor 0,01 euro en geven ze op hun website weer dat je helemaal gratis je eigen WordPress-website kan starten. Het klinkt mooi, maar in dit wereldje bestaat gratis niet. Na enige tijd kijk je dan ook al tegen prijsverhogingen aan.
Aan elke actie zijn er nu eenmaal actievoorwaarden verbonden. We kunnen ze niet allemaal uit de doeken doen, want ze wijzigen voortdurend. We kunnen je wel aanraden om steeds goed de actievoorwaarden door te nemen en te controleren wat je op termijn zal moeten betalen voor de WordPress hosting. Vaak stijgen de tarieven na het eerste jaar immers met flink wat procenten.
Eenmaal je in het bestelproces zit, zie je wel telkens wat je na het eerste jaar zal betalen. Hieronder gaat het in het geval van WordPress hosting bijvoorbeeld om 61,99 euro (excl. btw). Het is dus zeker niet zo dat je voor Mijndomein moet kiezen als je de beste WordPress hosting qua prijs zoekt. Voor starters die hun idee willen uittesten, zijn deze lokkertjes natuurlijk wel erg interessant. Voor hen kan Mijndomein zelfs de beste WordPress hosting zijn.
Slaag je erin om door dergelijke lokkertjes heen te kijken, dan zal je wellicht merken dat Mijndomein niet de voordeligste WordPress hosting biedt, maar verder zijn we er wel positief over. Met de uptime zit het bijvoorbeeld extreem goed en over de klantenservice kunnen we evenmin klagen. Alsook zijn er nog een aantal andere zaken waarvoor we toch wel lovende woorden hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld over de verregaande transparantie. Op hun website geven ze onder meer aan hoeveel keer ze klanten hun gegevens van de servers verwijderden of aan derden doorspeelden. Het gaat daarbij veelal om verzoeken van de politie. Dergelijke transparantierapporten tonen aan dat je gegevens er veilig zijn en dat ze enkel in uitzonderlijke gevallen van de server worden gegooid.
Een ander voorbeeld van de transparantie is het voorbeeld aangaande ethische hackers. Zij krijgen namelijk een eigen plek in de wall of fame. Deze ethische hackers hebben problemen bij Mijndomein blootgelegd, zodat Mijndomein de gaten kon sluiten en de veiligheid blijvend kan waarborgen. Door actief samen te werken met ethische hackers en hen (financieel) te belonen, dragen ze bij aan de veiligheid van je WordPress-website. Uiteraard is dit iets waar wij heel positief over zijn en valt het best wel te begrijpen dat velen Mijndomein de beste WordPress hosting qua veiligheid noemen.
Hieronder vind je een samenvatting van de 5 beste WordPress hosting partijen die we in dit artikel hebben benoemd.
Wie thuis aan het werk gaat, zal in veel gevallen een eigen werkplek moeten inri...
Read more +In de snel veranderende digitale wereld van vandaag is het beheren van je financ...
Read more +Of het nu een privételefoon of een werktelefoon is, we kunnen niet meer zonder....
Read more +