Webshopprogramma's vergelijken; dit is de beste webshop software!

Een van de populairste manieren om vanuit huis geld te verdienen, is door een eigen webshop te beginnen. Je hoeft er geen fysieke winkel voor uit te baten en je kan alles gewoon aan de keukentafel inpakken en verzendingsklaar maken. Je zelfgemaakte sieraden, leuke bloesjes of kaarsen: zowat alles kan je online verkopen. Nog handiger is het echter wanneer je aan dropshipping doet. In zo'n geval hoef je niet eens werkelijk een eigen voorraad te hebben, want je maakt gewoon gebruik van de voorraad van anderen die de producten rechtstreeks naar de klant verzenden. En dat terwijl jij er een aardig zakcentje mee verdient. Hoe dan ook zal je over geschikte webshopsoftware moeten beschikken. Wij gingen alvast op zoek naar de beste webshop software van 2021 en hebben 5 goede softwarepakketten voor je gevonden.

Lightspeed is natuurlijk vooral bekend omwille van kassasystemen, maar met Lightspeed eCom hebben ze misschien wel de beste webwinkel software die er is. Een van de grote voordelen van Lightspeed eCom en wellicht ook de reden waarom het zo vaak de beste webwinkel software wordt genoemd, is de vele tools waarover je beschikt. Wij vinden het bovenal de beste webshop software voor wie ook fysiek verkoopt en een webshop als het verlengde daarvan ziet, bijvoorbeeld als je thuis ook al een winkeltje uitbaat.

Vooral de voorraadbeheermodule is interessant. De beste webshop software voor fysieke retailers staat je namelijk toe om al na enkele klikken de voorraad van de fysieke winkel naar de webshop te importeren. Met spreadsheets kan je snel grote updates uitvoeren, dus dat zit wel goed. Deze mogelijkheden zijn vooral handig als er bepaalde goederen in je winkel vooral stof liggen te vangen. In zo’n geval kan je met de beste webshop software voor fysieke retailers ook meteen kortingscodes genereren. Zo trek je meer traffic naar je webshop en ben je ze in een mum van tijd kwijt.

Daarnaast biedt de beste webshop software voor fysieke retailers je de mogelijkheid om, net zoals in je fysieke winkel, de interactie met de klant op het voorplan te plaatsen. Daarbij staat het converteren van bezoekers natuurlijk centraal. De beste webshop software voor fysieke retailers biedt verschillende mogelijkheden om dit te doen. In de eerste plaats is alles 100% responsief, maar daarnaast gebruik je ook mooie designs vanuit de theme store.

De klantvriendelijkheid krik je met de beste webshop software voor fysieke retailers eenvoudig op. Vooral Lightspeed Loyalty, waarmee je snel en eenvoudig een loyaliteitsprogramma uitrolt, draagt daartoe bij. Ook mogelijkheden zoals het gebruik van verlanglijstjes, het verzenden van nieuwsbrieven en de ingebouwde SEO-tools zijn alleen maar bevorderlijk voor de mate waarin je bezoekers converteert.

Ga naar Lightspeedhq.nl +

Een extra pluspunt is dat de beste webshop software voor fysieke retailers ook helemaal afgestemd is op de Europese consumentenwetgeving. Zo kunnen consumenten, conform de Europese reglementering, eenvoudig retourneren. Dit kunnen ze gewoon doen door in hun eigen profiel een ticket te openen. Ook wanneer je niet aan consumenten verkoopt, kan dit handig zijn en als extra service worden gebonden. Je kan het dan ook gerust een omruilservice noemen.

De beste webshop software voor fysieke retailers maakt het niet alleen klanten eenvoudiger, want ook jij plukt de vruchten van de vele mogelijkheden. Zeker handig zijn de verzendintegraties met systemen als < ahref="https://www.sendcloud.nl/">Sendcloud en MyParcel. Hiermee kan je namelijk heel eenvoudig verzendingen in orde maken en tijd besparen. Klanten blijven dan weer op de hoogte van het verzendtraject en weten wanneer ze hun bestelling mogen verwachten. Denk overigens ook aan andere handige integraties, zoals de mogelijkheid om je Facebook- of Instagram-pagina te koppelen.

Ga naar Lightspeedhq.nl +

Niet onbelangrijk om te vermelden is dat de beste webshop software voor fysieke retailers tevens helpt om inzicht te krijgen in de data. Zo kan je verkooprapporten raadplegen en duidelijke gedetailleerde conversierapporten inzien. Hiermee zie je meteen of je webshop verder moet worden geoptimaliseerd. Alsook kan je de data van de beste webshop software voor fysieke retailers in je fysieke winkel gebruiken. Je zal namelijk snel zien welke producten het goed doen bij je doelgroep. En wat online goed presteert, zal het wellicht ook goed doen in je winkel.

Wat de prijzen betreft, valt het al met al goed mee, maar het is ook afhankelijk van welke functies je wil en hoeveel producten je wil verkopen. Het Essential-pakket kost bijvoorbeeld slechts 49 euro per maand, maar dan kan je maar 250 producten online verkopen. Daarom kiezen de meeste retailers voor het Advanced-pakket van 89 euro per maand (prepaid jaarabonnement). Dit is prijziger, maar je kan toch meteen tot 5.000 producten aanbieden.

Ga naar Lightspeedhq.nl +

shopify logoJe merkt dat we best wel lovend zijn voor Lightspeed, maar er zijn zeker nog een aantal goede alternatieven. Shopify is daar een voorbeeld van. Shopify is een van de grootste en bekendste leveranciers van webshopsoftware en wordt al door meer dan 1 miljoen bedrijven gebruikt. Dan hoeft het inderdaad niet te verbazen dat velen het de beste webwinkel software noemen. Het klopt in ieder geval dat Shopify veel te bieden heeft. Wij vinden het de beste webwinkel software voor wie niet al te veel technische bagage heeft, maar toch over verregaande mogelijkheden wil beschikken.

 

Bij de beste webwinkel software qua eenvoud kan je namelijk je online winkel op een heel intuïtieve manier opbouwen. Dit doe je ook zonder ontwerpervaring. Je kiest een van de zeventig thema's uit en je kan ze vervolgens aanpassen. Met enkele klikken wijzig je bijvoorbeeld het lettertype, de kleuren en de afbeeldingen. Het bouwen doe je via het slepen en neerzetten. De thema's zijn gemaakt door professionals en zijn per branche te doorzoeken. Dit gaat van populaire branches als sport en recreatie tot zelfs kunst en fotografie. Houd er wel rekening mee dat niet alle thema's gratis zijn, maar de prijzen vallen over het algemeen wel goed mee.

Ga naar Shopify.com +

Net zoals bij Lightspeed reken je ook bij de beste webwinkel software qua eenvoud op talrijke integratiemogelijkheden die het je eenvoudiger maken. Zo ondersteunt de beste webwinkel software qua eenvoud meer dan 100 externe betalingsgateways. Niet dat ze allemaal even relevant zijn, maar het is toch handig om te weten dat je klanten niet alleen met iDEAL maar ook talloze andere betaalmethoden kunnen gebruiken. Het betaalsysteem is bovendien volledig PCI-compatibel en alle betalingsgegevens worden versleuteld, waardoor je geen datalekken, boetes en schadeclaims hoeft te vrezen. Verder kan je de online en offline betaalervaring naadloos met elkaar combineren, maar daar hebben we het verder nog over.

Eveneens zoals bij Lightspeed krijg je bij de beste webwinkel software qua eenvoud inzicht in de data van je webwinkel. In een uitgebreid dashboard krijg je onder meer informatie over je publiek, de bestellingen, de verkopen enzovoort. Eigenlijk verschillen de mogelijkheden niet meteen sterk van deze bij Lightspeed, maar naar ons gevoel is het wel wat eenvoudiger en toegankelijker weergegeven. Op dit punt is Shopify dan ook de beste webwinkel software. Hetzelfde geldt eigenlijk voor andere zaken die ze met elkaar gemeen hebben, zoals de ingebouwde SEO-functies en de geautomatiseerde marketingtools. Hierin is Shopify dus zeker niet uniek, maar het is wel heel intuïtief gemaakt en er worden zoveel lesmaterialen ter beschikking gesteld, dat het gewoon de beste webwinkel software is voor kleine ondernemers die zich nog wat verder willen verdiepen.

Wat wij heel handig vinden, is de Shopify Mobile-app. Shopify heeft namelijk een duidelijke focus op mobiele apparaten. Dat doet het in de eerste plaats via hun responsieve designs, maar ook als webshopeigenaar reken je op handige mobiele tools. De app is daar een belangrijk voorbeeld van, want vanuit de app krijg je namelijk toegang tot de analyses, de bestellingen enzovoort.

Verder heeft Shopify veel geïnvesteerd om aanbieders zoals Lightspeed bij te benen en de connectie tussen fysieke winkels en online winkels optimaal te maken. Hiervoor heeft Shopify een eigen POS-systeem ontwikkeld waarmee je beide met elkaar linkt. Je kan bijvoorbeeld voorraden overdragen, uniforme rapporten genereren enzovoort. Ook kan je online klanten de mogelijkheid geven om geen verzendkosten te betalen en alles in je winkel op te halen. Persoonlijk vinden we op dit punt Lightspeed nog steeds de betere keuze, maar Shopify heeft zeker iets te bieden.

Bovendien is er een aspect waarin we Shopify wel de beste webwinkel software van 2021 vinden en dat zal je vooral merken als je personeel in dienst hebt. Via Shopify kan je namelijk medewerkers persoonlijk machtigen om bepaalde taken uit te voeren. Zo kies je zelf hoeveel verantwoordelijkheden men heeft en voorkom je misbruik. In het POS-systeem zitten ten slotte ook handige extraatjes die je al van bij Lightspeed kent, zoals de mogelijkheid om loyaliteitsprogramma's uit te rollen.

Ga naar Shopify.com +

Ten slotte komt natuurlijk de belangrijkste vraag: wat gaat de beste webwinkel software qua eenvoud je kosten? De prijzen zijn in ieder geval heel eerlijk. Voor de basisversie betaal je namelijk 29 Amerikaanse dollar per maand. Het mooie is bovendien dat je voor dit bedrag een onbeperkt aantal producten kan verkopen en dat je dus niet beperkt bent tot 250 producten, zoals dit bij Lightspeed wel het geval is. Wel is het zo dat de duurdere pakketten hier vaak interessanter zijn als je veel verkoopt. Je beschikt namelijk niet alleen over meer tools, zoals het verkopen in meerdere talen, maar bovendien moet je ook minder transactiekosten afstaan. Bij Basic Shopify gaat het bijvoorbeeld nog om € 0,25 + 1,9% van het bedrag bij Bancontact-betalingen, terwijl dit bij de Advanced-formule slechts € 0,25 + 1,6% bedraagt. Zelfs wanneer de uitgebreidere tools niet nodig zijn, kan het opschalen naar een ruimer pakket dus toch interessanter zijn.

CCV Shop logoCCV Shop is een bekroond totaalconcept voor wie een alles-in-een-oplossing zoekt. Wanneer je kiest voor CCV Shop beschik je namelijk niet alleen over uitstekende webshopsoftware, maar krijg je er ook hosting bovenop. Hierdoor kan je meteen online gaan en hoef je niet te zoeken naar de beste webhosting. Dit werkt bovendien kostenbesparend.

 

Wij vinden het de beste webshop software voor wie een alles-in-een-oplossing zoekt en dat heeft verschillende redenen. De beste webshop software voor wie een alles-in-één-oplossing zoekt, maakt het namelijk heel eenvoudig om je eigen webshop op te starten, terwijl je toch alle vrijheid behoudt. Je kan bijvoorbeeld met behulp van ProTOM (Professionele Ontwikkel Module) een eigen thema voor je website ontwerpen. Je moet dan wel een beetje kennis hebben van HTML en CSS. Indien dit niet het geval is, kan je kiezen voor een van de webshopthema's van CCV Shop of een beroep doen op MaatwerkDesign. MaatwerkDesign is een premium service van CCV Shop, waarbij hun designers meteen een ontwerp voor je maken. De prijzen zijn op aanvraag en zijn natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren.

Ga naar CCVshop.nl +

Betaalmethoden bied je bij de beste webshop software voor wie een alles-in-één-oplossing zoekt eenvoudig aan. Alle betaalmethoden die vaak worden gebruikt in Nederland, zoals iDEAL en Maestro, kan je met enkele klikken integreren. Daarbovenop biedt CCV Shop ook andere betaalmethoden aan als SOFORT en Bancontact, wat ideaal is voor als je je ook op buitenlandse markten wil focussen. Als je website toch al in het Nederlands is opgebouwd, zou het te gek voor woorden zijn om de Belgische markt links te laten liggen. Als je trouwens liever niet werkt via CCV Online Payments kan je ook perfect werken met andere oplossingen, zoals Rabobank OmniKassa of Mollie. Hierdoor behoren zelfs betaalmethoden zoals bitcoin tot de mogelijkheden.

Ga naar CCVshop.nl +

Verder is de beste webshop software voor wie een alles-in-één-oplossing zoekt ook voldoende eenvoudig. Neem bijvoorbeeld het toevoegen van producten. Met de onderhoudstool en de drag-and-dropfunctionaliteiten is dit zo gedaan. Vooral handig is dat je standaardspecificaties aan bepaalde productcategorieën kan toevoegen. Dit bespaart tijd en zo kan de klant eenvoudiger verschillende producten met elkaar vergelijken. En vergeet niet: des te eenvoudiger je het de klant maakt, des te meer je zal verkopen. Alsook beschik je over een aantal handige functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om staffelkortingen toe te kennen.

Op twee extra punten vinden we dit ten slotte de beste webshop software van 2021. In de eerste plaats vinden we het de beste webshop software voor wie aan dropshipping wil doen. We zeggen dit omdat er standaard al koppelingen zijn voorzien met diverse groothandels. Hierdoor hoef je zelf niet naar allerlei partijen te zoeken, wat vaak een heel moeilijke opgave is.

Ten tweede vinden we het de beste webshop software van 2021 voor wie een multishop wil uitbaten. Bij zo’n multishop heb je meerdere webwinkels, maar dan met een gedeeld assortiment. Bij CCV Shop beheer je zo’n multishop vanuit één beheeromgeving. Hierdoor is niet alleen de voorraad voortdurend actueel, maar bovendien bespaar je ook tijd en moeite.

Wat de prijzen betreft, bieden ze drie opties aan. De eerste optie, het pakket M, is eigenlijk zo goed als nutteloos. Met dit pakket kan je tot 50 producten verkopen en dat is voor de meeste webwinkeluitbaters gewoon kolderiek weinig. Bij het pakket L kan je tot 15.000 producten toevoegen en dat is al een stuk beter. Je moet wel rekening houden met eenmalige kosten, iets wat ze bij bijvoorbeeld Shopify niet doen, maar anderzijds krijg je er wel al meteen de hosting bij. Al met al zijn deze prijzen zeker eerlijk en hebben we hier niks op aan te merken.

Ga naar CCVshop.nl +

JouwWeb logoJouwWeb is in de eerste plaats een websitemaker waarmee je eenvoudig een website online plaatst. Zo maak je bijvoorbeeld een website over je overleden kat of voor je kruidenierszaak. Het is heel simpel in gebruik, het heeft een responsief design en je krijgt er nog eens een zakelijk mailadres bij. Daarbovenop is het mogelijk om via JouwWeb een webshop te maken. Het concept is daarbij vrij gelijklopend.

Je maakt namelijk je webshop met behulp van een gebruiksvriendelijke editor die grotendeels via drag-and-dropfunctionaliteiten werkt. Je vertrekt ook niet van nul, want de designers van JouwWeb hebben al heel wat ontwerpen gemaakt waarmee je aan de slag kan gaan. Deze ontwerpen pas je dan helemaal naar wens aan. Deze designs worden meteen ook goed weergegeven op alle toestellen. Hierin verschilt het dus weinig van bijvoorbeeld Shopify, hoewel het aanbod bij die laatste wel wat uitgebreider is.

Op het vlak van betalingen heb je een ruime keuze. iDEAL is bijvoorbeeld van de partij, wat niet onbelangrijk is als je op de Nederlandse markt focust. Voor buitenlandse klanten kan je dan weer betaalmethoden als Bancontact, Visa of PayPal aanbieden. Het mooie is dat de beste webwinkel software voor wie een beperkt budget heeft geen commissie inhoudt. Je betaalt al voor een maandelijks abonnement en dat vinden ze klaarblijkelijk voldoende.

Ga naar JouwWeb.nl +

Een pluspunt is dat je de beste webwinkel software voor wie een beperkt budget heeft ook heel eenvoudig kan koppelen met andere verkoopkanalen. Zo plaats je je aanbod gewoon door naar bijvoorbeeld bol.com, Amazon en Google Shopping. Deze mogelijkheid zit standaard in je abonnement begrepen en is gratis, of toch wat JouwWeb betreft. Bol.com zal natuurlijk nog steeds een commissie aanrekenen en daar kunnen ze bij JouwWeb niks aan veranderen. Als je zo’n koppelingen eenvoudig wil integreren, vinden we JouwWeb de beste webshop software.

Ook andere koppelmogelijkheden behoren tot de mogelijkheden. Je kan JouwWeb bijvoorbeeld koppelen met Silvasoft. In Silvasoft kan je dan weer je voorraad bijhouden, automatisch facturen genereren of de verkopen automatisch in je boekhouding verwerken. Dit bespaart je veel tijd, want zelfs je btw-aangifte kan je op die wijze bijna automatisch laten genereren.

Wat de tarieven betreft, kijk je maar beter richting het Business-pakket. Met het Pro-pakket kan je namelijk ook een webshop starten, maar met een maximum van tien producten sla je gewoon een modderfiguur. Met het Business-pakket kan je dan weer een onbeperkt aantal producten in je webshop opnemen. Voor dit pakket betaal je 16 euro per maand als je maandelijks betaalt of 15 euro per maand via een prepaid-jaarabonnement. Dit maakt van JouwWeb de beste webwinkel software voor mensen met een beperkt budget.

Ga naar JouwWeb.nl +

Shopware logoEen laatste oplossing waar we het over moeten hebben is Shopware. Shopware is een minder bekende oplossing, maar velen noemen het toch de beste webwinkel software die er is. Niet voor niets gebruiken ook grote bedrijven als Aston Martin en NIKKIE deze webwinkelsoftware. Bovendien is het door Emerce nog bekroond tot beste webwinkels software van 2020 in de categorie open source.

Een van de grote voordelen van Shopware is in ieder geval dat het veel mogelijkheden biedt. Zo kan je via drag-and-dropfuncties eenvoudig het design van je webshop aanpassen, maar daarin verschilt het niet veel van bovenstaande aanbieders.

Wel handig is de Rule Builder. Met de Rule Builder kan je namelijk logica in je webshop inbouwen. Op dit punt is het ook volgens ons de beste webwinkel software. Je stelt bijvoorbeeld in dat wanneer iemand een nieuwe klant is en minstens 10 minuten op de site heeft doorgebracht, minstens voor 10 euro producten in zijn winkelmandje heeft geplaatst en akkoord is gegaan met de privacyvoorwaarden, hij automatisch een herinnering krijgt over de producten in zijn winkelmandje. En daar kan je dan ook nog heel wat of-functies en andere logische functies aan koppelen. Verder heeft Shopware ook heel goede B2B-oplossingen waarmee je bijvoorbeeld offertes kan opmaken of individuele prijszettingen kan hanteren. Ook op dit punt durven we te spreken van de beste webwinkel software.

Ga naar Shopware.com +

Net zoals bij de eerder besproken webshopsoftware heb je hier evenzo allerlei integratiemogelijkheden. Je kan je webshop bijvoorbeeld koppelen met Trustpilot om eerlijke reviews in je website te integreren. Ook koppelingen met onder andere Google Shopping en Facebook Shopping behoren tot de mogelijkheden. Dankzij de API-firstbenadering is er dan ook heel veel mogelijk. Het geheel is open-source en dus kan je er echt heel creatief mee aan de slag gaan, maar dit vergt wel wat kennis of extra kosten. Hierdoor zal dit niet voor iedereen een optie zijn.

Verder is dit de beste webshop software voor wie eenvoudig schaalbaar wil zijn. Als je bijvoorbeeld nu wil beginnen met een focus op de Nederlandse markt maar op een later moment ook de Amerikaanse markt wil veroveren, is Shopware de beste webwinkel software. De beste webwinkel software qua schaalbaarheid is namelijk alvast afgestemd op de juridische situatie in verschillende landen. Bovendien kan je bij de beste webwinkel software qua schaalbaarheid snel met verschillende valuta’s werken en zijn er landspecifieke Sales Channels ingebouwd. En dan heeft de beste webwinkel software qua schaalbaarheid ook nog eens volledig configureerbare belastinginstellingen.

Hoewel Shopware niet de eenvoudigste oplossing is, heeft het veel te bieden en hoeft het niet te verbazen dat het door velen alvast de beste webshop software van 2021 wordt genoemd. Echter, het is zeker niet de beste webwinkel software voor wie weinig budget heeft. Voor het Professional-pakket betaal je namelijk 199 euro per maand. Deze optie raden we in feite af omdat je ook meteen een eeuwigdurende licentie kan kopen voor 2.495 euro, wat net iets meer kost dan een jaarabonnement.

LAATSTE BLOGARTIKELEN OVER E-COMMERCE

Vijf tips om thuis ondernemen nog efficiënter te maken

Vijf tips om thuis ondernemen nog efficiënter te maken

Vanuit huis werken, in het bijzonder vanuit huis ondernemen, is best apart. Aan ...

Read more +
Virtual Reality en thuiswerken: is dit de toekomst van werk?

Virtual Reality en thuiswerken: is dit de toekomst van werk?

Thuiswerken is niet langer een trend maar een norm geworden voor veel bedrijven ...

Read more +
Tips om thuis veilig je werkspullen op te bergen

Tips om thuis veilig je werkspullen op te bergen

In de afgelopen jaren is thuiswerken steeds populairder geworden. Of het nu gaat...

Read more +