Webhosting providers? Dit zijn de beste hosting providers!

Of je nu geld wil verdienen met bloggen, affiliate marketing of eerder via dropshopping: in alle gevallen moet je hosting bestellen. Je website moet namelijk op het internet aanwezig zijn en voor iedereen toegankelijk zijn, terwijl je ook nog eens beschermd moet zijn tegen allerlei internetcriminelen. Er zijn verschillende zaken die je moet weten of waar je op moet letten als je de beste webhosting zoekt. In ieder geval is het een goed idee om te kijken naar de grote en gerenommeerde webhostingbedrijven. Zij investeren sterk in beveiliging en hebben ook budgetten voor back-ups in aparte datacentra. Hieronder hebben we ze besproken en geven we aan waarvoor het al dan niet de beste hostingWij hebben de beste WordPress hosting pakketten voor je verzameld. Hieronder vind je de beste WordPress hosting partijen. provider is.

#1. SiteGround

De beste WordPress hosting provider

SiteGround werd in 2004 in Bulgarije opgericht door een aantal vrienden op de universiteit. Sindsdien is het uitgegroeid tot een grote internationale speler die ruim twee miljoen domeinnamen host. Het biedt onder meer shared hosting en cloudhosting aan. Wat de webhosting betreft, kan je er zowel voor privéwebsites als zakelijke websites terecht. Wij hebben het voordelige Startup-plan (shared hosting) uitgeprobeerd en hebben zowel goede als minder goede zaken opgemerkt.

Voordelen van SiteGround

Allereerst is het goed om te weten dat het gaat om een van de beste web hosting providers als het aankomt op uptime en snelheid. Met een werkelijke uptime van 99,99% doet SiteGround het nu eenmaal beter dan wat andere hosting providers bieden – en dan hebben we het niet over de beloftes die ze maken. Ook goed om te weten is dat de laagste waarde die over een maand gemeten werd 99,98% bedroeg. Meestal schommelt het echter ergens tussen 99,99% en 100% uptime en dat is gewoon fantastisch.

Ga naar SiteGround.com +
Voordelen van SiteGround

Een ander pluspunt van de beste hosting provider qua uptime is de goede support. Je kan er namelijk permanent op hulp rekenen via de live chat. Hierbij hoef je niet tergend lang te wachten op een antwoord, want al na 40 seconden werden wij geholpen door de vriendelijke senior sales representative Alexander. Daarnaast heeft de beste hosting provider qua uptime ook een goede kennisbank en kan je de beste hosting provider qua uptime telefonisch bereiken. Een minpuntje is natuurlijk wel dat je niet in het Nederlands bij de beste hosting provider qua uptime terechtkan. Indien dit echt een must is, is dit niet de beste website hosting provider.

Ga naar SiteGround.com +

Een ander punt waar je natuurlijk naar moet kijken als je de beste hosting provider zoekt, is de laadsnelheid. Niet alleen riskeer je anders dat websitebezoekers snel wegklikken, maar ook Google houdt bij het vastleggen van de ranking steeds vaker rekening met de laadsnelheid. Wat dit laatste betreft, zit je bij de beste hosting provider qua uptime sowieso goed. Met een laadsnelheid van gemiddeld 756 ms zit je, of toch wat deze prijsklasse betreft, echt heel goed.

Velen vinden SiteGround de beste WordPress hosting provider en dat heeft natuurlijk verschillende redenen. Een daarvan is de goede WordPress Migration Plugin. Deze plug-in hoef je gewoon even te installeren en vervolgens kan je zelf gratis met de migratie aan de slag. Ook de gratis SSL-certificaten en de 30-dagen-goed-of-geld-teruggarantie maken dat velen het terecht de beste WordPress hosting provider vinden.

Nadelen van SiteGround

Toch moeten we ook zeggen dat er een aantal nadelen aan SiteGround verbonden zijn. Ze hebben voornamelijk te maken met de contractvoorwaarden. Bekijk vooral even wat er al dan niet in de drie pakketten begrepen zit.

In de plaats is het goed om te weten dat bovenstaande prijzen minder rooskleurig zijn dan ze lijken. De weergegeven prijzen zijn namelijk de actietarieven. Eenmaal je het abonnement wil vernieuwen, moet je meer betalen. Je kan de tarieven wel meteen voor 36 maanden vastleggen, maar nadien lopen de prijzen al snel op.

Een ander minpunt is dat de goedkopere plannen toch wel heel beperkt zijn. 10 GB internetruimte en ongeveer 10.000 maandelijkse websitebezoeken is toch wel magertjes voor wie online geld wil verdienen. Als je deze beperkingen wil opkrikken, betaal je al snel meer dan het dubbele.

Ten slotte krijg je hier geen gratis domeinnaam. Veel providers bieden toch minstens een jaar lang een gratis domeinnaam aan om klanten te lokken, maar dit is bij SiteGround niet het geval. Hierdoor lopen de kosten op.

Ga naar SiteGround.com +
Nadelen van SiteGround

Voor wie is SiteGround de beste hosting provider?

Het klopt dat SiteGround misschien wel de beste WordPress hosting provider is, zeker als je al een bestaande WordPress-website hebt en deze wil migreren, maar laat je niet misleiden door de lage geafficheerde prijzen. De goedkoopste pakketten zijn zo beperkt dat ze wellicht niet volstaan. De GrowBig- en de GoGeek-pakketten zijn meer geschikt. Met deze pakketten kan je ook ongelimiteerd websites hosten, waardoor het een goede oplossing is voor wie verschillende blogs wil maken. Voor hen kan het inderdaad de beste WordPress hosting zijn.

#2. Neostrada

De beste hosting provider voor Joomla- en Coppermine-hosting

Neostrada is ruim tien jaar geleden begonnen met het aanbieden van hostingpakketten en intussen kunnen ze al ruim 50.000 Nederlanders tot hun klanten rekenen, wat het een middelgrote speler op de Nederlandse markt maakt. Deze in Lelystad gevestigde hosting provider noemt zichzelf een goede en goedkope hosting provider, maar ze zeggen tegelijkertijd dat ze de beste ondersteuning bieden. Wij gingen het na.

Voordelen van Neostrada

Voordelen van Neostrada

Als je zoekt naar goedkope hosting is Neostrada inderdaad te overwegen. Het moet wel gezegd worden dat ze toch wel een opvallende prijsstrategie hanteren en dat de goedkope pakketten eigenlijk niet zo uitgebreid zijn. Zo zie je dat ze al een oplossing hebben vanaf 1 euro, maar dat is dan enkel 1 euro voor de eerste maand. Nadien betaal je 4,99 euro per maand. Het zijn vooral de andere pakketten die interessant zijn, omdat je voor een beperkt prijskaartje toch rekent op veel domeinen en opslagruimte. Bovendien krijg je er onbeperkt dataverkeer bovenop. Ook de gratis websitebouwer kan je dan gebruiken, waardoor je heel creatief aan een eigen website kan bouwen. Als je hiernaar op zoek bent, is Neostrada zeker te overwegen. Neem echter ook even een kijkje bij Mijndomein want ook zij hebben een goede websitebouwer.

Ga naar Neostrada.nl +

Volgens veel online reviews is Neostrada de beste web hosting provider en daar heeft het prijskaartje wellicht wel mee te maken. Toch zijn er ook andere zaken die daarvoor zorgen. Standaard komen de pakketten namelijk met SSD-opslag zodat je snel aan je bestanden kan en beschik je over gebruiksvriendelijke installatieprogramma's voor het installeren van platformen als B2evolution, Joomla! en Coppermine. Als je met deze platformen wil werken, is Neostrada inderdaad de beste webhosting provider op de Nederlandse markt.

Ga naar Neostrada.nl +

Nadelen van Neostrada

Hoewel Neostrada misschien wel de beste hosting provider voor Joomla! of Coppermine is, moeten we het toch ook over een aantal minpuntjes hebben. Ze zeggen bijvoorbeeld op hun website dat ze de beste ondersteuning bieden, maar dat blijkt toch tegen te vallen. Geen idee of het toevalstreffers zijn, maar wij moesten twee keer tot 17 uur wachten alvorens we een reactie kregen. Op dit punt biedt SiteGround toch nog steeds de beste website hosting service aan. Niet dat Neostrada het zo dramatisch doet, maar je moet geen beloftes uitbrengen die je niet kan nakomen natuurlijk.

neostrada hostingVerder hebben de vele goedkope websites op een shared server ook nadelen. Als ze allemaal veel traffic trekken, kan dat de boel flink vertragen. Dit is natuurlijk eigen aan shared hosting en dat is een keuze die je moet maken. In het andere geval kies je beter voor dedicated hosting. Onder andere bij Vimexx kan je hiervoor terecht.

Ten slotte moeten we benadrukken dat Neostrada niet de beste email hosting is. Het is misschien wel de beste hosting voor Joomla! of Coppermine, maar de mails bleken bij onze test een ramp te zijn. Ook op het internet lazen we soortgelijke berichten. Mails zouden pas dagen later of zelfs helemaal niet ontvangen worden. De mails zouden worden afgekeurd en contact met de klantendienst helpt niet, want zij verwijzen dan naar hun eigen mailtester waaruit zou moeten blijken dat alles goed is. Nou, dat blijkt niet zo te zijn en het is wel een heel goedkoop antwoord. Er zijn op het net veel van deze verhalen te vinden en daarom raden we Neostrada voor deze toepassing af.

Voor wie is Neostrada de beste hosting provider?

Zoals eerder gezegd laat je de goedkoopste pakketten van Neostrada beter links liggen, net zoals de email hosting. Als je daarentegen met Joomla! of Coppermine aan de slag wil gaan, bijvoorbeeld om online geld te verdienen met een blog, is Neostrada wellicht de beste hosting provider.

#3. Vimexx

De beste hosting provider binnen de lagere prijsklasse

Vimexx is een budgethostingbedrijf uit Deventer en is zowel in Nederland als in het buitenland actief. Het bedrijf communiceert duidelijk, ook wat hun prijzen betreft. In tegenstelling tot bij sommige andere aanbieders krijg je er ook niet te maken met onverwachte prijsverhogingen. Dit webhostingbedrijf is niet voor niets eerder al door Webhosters.nl verkozen tot de best beoordeelde webhoster van 2019.

Voordelen van Vimexx

De reden dat Vimexx zo goed scoort, heeft met verschillende zaken te maken. In de eerste plaats hanteren ze gewoon heel scherpe prijzen. Een domeinnaam registreren kan bij Vimexx bijvoorbeeld al vanaf 89 eurocent. Dit is natuurlijk wel een actietarief, maar ook bij het verlengen blijven de prijzen heel scherp. Zo kost het registreren van een .nl-domeinnaam je 89 eurocent en betaal je bij het verlengen 3,89 euro. En dat terwijl je over onbeperkte DNS-back-ups beschikt en je ook met anonieme domeinhouders kan registreren.

Ga naar Vimexx.nl +
Voordelen van Vimexx

Bovendien biedt Vimexx talloze oplossingen aan. Je kan daarbij kiezen voor webhosting in België, Nederland, Duitsland en Engeland. Door de locatie af te stemmen op je doelpubliek kan je een nog hogere snelheid garanderen en sneller hoger scoren in zoekmachines. Dit is altijd iets waar je op moet letten als je de beste hosting provider zoekt.

Ga naar Vimexx.nl +

Na het maken van je keuze kan je dan weer vrij tussen verschillende pakketten kiezen. Bij het duurste pakket betaal je 19,99 euro per maand en beschik je over een onbeperkte SSD-opslag, onbeperkte domeinen, 16 GB RAM-geheugen en een actieve DDoS-beveiliging. Dit is heel wat, maar ook de goedkopere pakketten hebben veel te bieden. Zo beschik je bij elk pakket over een eigen premium websitemaker. Bij het pakket Plus (4,49 euro per maand) of hoger krijg je daar ook nog eens een malware- en virusscanner bij, net zoals een gratis verhuisservice. Voor de beste gratis webhosting moet je er niet zijn, maar veel moeten ze er niet voor onderdoen.

Daarnaast kan je bij Vimexx terecht voor het online zetten van je eigen webshop, bijvoorbeeld voor wie aan dropshipping wil doen. Het is vooral hiervoor dat we het de beste web hosting provider noemen. Bij de beste web hosting voor webshops krijg je namelijk de keuze tussen een Magento-, WooCommerce- of PrestaShop-webshop. Bovendien kan je bij de beste web hosting voor webshops ook gratis je webshop verhuizen. De klantendienst helpt je hier graag verder mee. Hierbij moeten we wel het een en ander relativeren, maar daar lees je verder meer over.

Wil je ten slotte liever geen server delen met anderen en aan allerlei variabelen onderhevig zijn? Dan kan je bij Vimexx ook kiezen voor een dedicated server waarbij een uptime van 99,9% wordt gegarandeerd. Dit is iets minder goed dan de garanties die ze bij SiteGround bieden, maar in de praktijk wordt het percentage ruimschoots gehaald en doen ze het pakken beter dan ze durven garanderen. Bovendien reken je bij een dedicated server ook op permanente ondersteuning van gespecialiseerde technische medewerkers en heb je er verder helemaal geen omkijken naar. Zeker als je verschillende websites of webshops wil hosten en je je maximaal wil laten ontzorgen, is Vimexx gewoon de beste hosting provider die je kan kiezen.

Nadelen van Vimexx

Een eerste puntje is toch wel de support. Naar onze ervaring verliep de communicatie vaak gewoon vrij slordig. Ja, ze hebben dan wel een Livechat, maar toch komt het antwoord er niet altijd even snel door. Ze werken er echt nog van 09.00 tot 17.00 uur en even bellen zit er gewoon niet in.

Ook de verhuizing blijkt niet altijd even vlot te lopen en is soms heel tijdsintensief. Als je van plan bent om een WordPress-website te verhuizen, is SiteGround eigenlijk toch nog steeds de beste WordPress hosting provider van het moment.

Veel van deze communicatieproblemen hebben ermee te maken dat Vimexx eigenlijk te snel is gegroeid. Waar je vroeger nog een of twee vaste contacten had, merk je dat je nu echt met een legertje medewerkers zit dat niet altijd even goed communiceert. Of er iets mis is met hun CRM-systeem of dat ze hun personeel beter zouden moeten opleiden? Daar hebben we het gissen naar. Het is hoe dan ook zeker niet dramatisch, maar het is toch een belangrijk minpunt.

Voor wie is Vimexx de beste hosting provider?

Wij vinden Vimexx de beste hosting provider voor iedereen die een webshop online wil plaatsen of die prijsbewust is. Het kan ook een interessante partner zijn als je aan dropshipping wil doen. Met de verhuisdienst hebben we minder goede ervaringen en daar zijn we niet alleen in, dus dit kunnen we niet meteen aanbevelen.

Ook voor managed hosting zit je bij Vimexx wel heel goed. Het valt op hoe dit duidelijk beter verloopt en ze hier echt wel over de juiste technische kennis beschikken. Wellicht zijn de klantendienstmedewerkers die je steevast aan de lijn krijgt technisch niet heel sterk, terwijl het echt hun experts zijn die je bij managed hosting bijstaan. Hiervoor raden we Vimexx dus zeker aan.

#4. Argeweb

De beste website hosting voor wie een website wil laten maken

Argeweb is een in Maassluis gevestigde hosting provider die al sinds 2009 aan verschillende ISO-normen voldoet. Daarnaast is Argeweb supporter van Bits of Freedom, een beweging die opkomt voor internetvrijheid, en is het bedrijf bij The Green Web Foundation geregistreerd. Dit wil zeggen dat alle datacenters van Argeweb CO2-neutraal zijn.

Voordelen van Argeweb

Niet alleen ten opzichte van het milieu stelt Argeweb zich eerlijk op, maar ook ten opzichte van hun klanten. Zo hanteren ze een niet-goed-geld-terug-garantie waar geen ingewikkelde voorwaarden aan verbonden zijn. Als je niet tevreden bent, krijg je er 100% van je geld terug en daarmee basta!

Verder is er best wel wat om tevreden over te zijn. Zo kan je er bijvoorbeeld terecht voor een domeinnaam, webhosting, VPS-diensten, Microsoft 365, e-mailhosting en zelfs voor webdesign. Al vanaf 300 euro bouwen ze er namelijk een eenvoudige website voor jou op. Vervolgens nemen ze alles uit handen, zoals de hosting en de beveiliging. Na de oplevering kan je ook onbeperkt aanpassingen door laten voeren. Als je daar meer informatie over wil, kan je gewoon even bellen en helpen ze je meteen verder. Je krijgt dus niet te maken met onpersoonlijke support-tickets waarbij je vervolgens dagenlang moet wachten op een antwoord.

Ga naar Argeweb.nl +
Voordelen van Argeweb

De prijzen die ze er hanteren zijn oké. Ze zijn zeker niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste provider. Toch hebben ze gewoon een goede prijs-kwaliteitverhouding, met name voor de ondersteuning die je van hen krijgt. Voor zo'n 15 euro per maand heb je bijvoorbeeld al een WordPress-hostingpakket met 50 GB dataopslag. Bij Vimexx heb je voor 4,49 euro 100 GB dataopslag. Bij Neostrada zijn de tarieven dan weer gelijklopend, maar zijn er wel voordelige acties. Hoe dan ook is Argeweb geen prijsvechter en moet je daarvoor ook niet bij hen zijn.

Ga naar Argeweb.nl +

Waarvoor is Argeweb dan wel de beste hosting provider? Voor de eerder aangehaalde goede ondersteuning en de vele extraatjes, zoals de mogelijkheid om een website te laten bouwen en deze vervolgens te leasen. Daarnaast vinden we het ook nog eens de beste email hosting provider. Voor slechts 2,95 euro per maand kan je bij de beste email hosting provider namelijk tot tien professionele mailadressen aanmaken met 1 GB opslagruimte. Je krijgt er tevens een gratis spamfilter bovenop. De e-mailproblemen waar velen bij Neostrada over klagen, heb je hier ook helemaal niet.

Nadelen van Argeweb

Het belangrijkste nadeel haalden we eerder al aan en dat is het prijskaartje. Argeweb is zeker niet de duurste van de klas, maar wel iets duurder dan de meeste andere aanbieders. Daarbij moet je er ook even rekening mee houden dat de prijzen op de website, ook degene die we hier hebben aangehaald, allemaal exclusief btw zijn. Daar moet je dus nog even de omzetbelasting bij optellen. Argeweb is dus wat prijzig, maar je krijgt er wel wat voor in ruil. Daarnaast is het RAM-geheugen beperkt. Als je website echt veel traffic moet verwerken, is Argeweb wellicht niet de beste hosting provider.

Voor wie is Argeweb de beste hosting provider?

Argeweb is volgens ons de beste email hosting provider en de beste website hosting provider voor wie op zoek is naar net dat tikkeltje meer, bijvoorbeeld als je een website op maat wil laten maken. Echter, Argeweb is niet de beste WordPress hosting voor prijsbewuste consumenten.

#5. Mijndomein

De beste hosting provider met een websitebouwer

Mijndomein is ooit gestart met het toegankelijk maken van het internet voor iedereen en de verkoop van domeinnamen. Tegenwoordig doen ze meer dan dat. Zo beschikt het bedrijf ook over een eigen investeringsplatform, kan je er terecht voor private leasing en is het bedrijf zelfs uitgegroeid tot een energieleverancier. Uiteraard kan je er ook terecht voor het hosten van je blog of webshop.

Voordelen van Mijndomein

Snelheid is een van de belangrijkste voordelen van Mijndomein. Daar hebben we eerder al voldoende op gehamerd en het is handig om te weten dat je hiervoor ook bij Mijndomein goed zit. Daarnaast is de websitebouwer een belangrijk pluspunt. Hiermee kan je snel je nieuwe website zelf online gooien. In het pakket krijg je meteen ook mailingfunctionaliteiten, een SEO-tool en een gratis SSL-certificaat. Dit laatste doen ze dus beter dan Argeweb. De website is voldoende duidelijk en je rekent er op een goede en snelle support. Ook de speciale WordPress-hosting hebben wij als goed ervaren.

Vooral als je zelf met een websitemaker aan de slag wil gaan, is Mijndomein een van de beste website hosting providers. Toch is het ook een van de beste domeinnaam hosting providers. Hier heeft het dan ook al lang ervaring mee. De prijzen zijn scherp en het aanbod is uitgebreid, maar let opnieuw op voor lokkertjes. Daar lees je verder meer over. Vooral interessant zijn de combideals waarbij je een flinke korting krijgt als je meerdere domeinnamen kiest.

Ga naar Mijndomein.nl +
Voordelen van Mijndomein
Nadelen van Mijndomein

Nadelen van Mijndomein

Wat de prijzen betreft, zit je bij Mijndomein goed. Toch moet je opletten voor de vele lokkertjes. Het is dan wel een van de beste domein hosting providers, maar met lokkertjes als domeinnamen vanaf één eurocent moet je gewoon argwanend zijn. Zoiets is gewoon niet rendabel. Hetzelfde kunnen we ook zeggen van de vele gratis-acties.

Het oogt natuurlijk mooi, maar gratis bestaat in dit wereldje echt niet. Of je website komt vol te staan met reclameboodschappen. Zo staat er in de kleine lettertjes te lezen dat de actie enkel geldt als je het pakket na drie maanden activeert. Doe je dit niet, dan moet je toch 50% betalen. Activeer je het wel, dan is alles inderdaad gedurende het eerste jaar gratis. Nadien hang je vast aan het reguliere tarief dat hoger ligt dan bij andere providers. Het is dus vooral belangrijk dat je altijd goed de voorwaarden leest, maar dat geldt eigenlijk voor alle acties die je op het internet tegenkomt.

Ga naar Mijndomein.nl +

Voor wie is Mijndomein de beste hosting provider?

Wij vinden Mijndomein de beste hosting provider voor wie aan eerlijke tarieven met een websitebouwer aan de slag wil gaan, maar het is eigenlijk in de brede zin een geschikte webhosting provider. Ook bijvoorbeeld voor een eigen WordPress-website reken je op goede en eerlijke prijzen, hoewel je wel altijd aandacht moet hebben voor eventuele forse prijsverhogingen na het eerste jaar. Wil je enkel domeinnamen vastleggen om bijvoorbeeld online geld te verdienen met de verkoop van domeinnamen? Dan is Mijndomein een van beste domeinnaam providers van het moment. De scherpe tarieven hebben daar inderdaad wat mee te maken.

Laatste blogartikelen over webhosting

3 tips om efficiënt thuis te werken

3 tips om efficiënt thuis te werken

Thuiswerken, we hebben er allemaal wel eens over na gedacht, maar sinds de Coron...

Read more +
Payroll betekent flexibel werken als ondernemer

Payroll betekent flexibel werken als ondernemer

Flexibiliteit en risico verlagend: twee belangrijke voordelen als je in zee gaat...

Read more +
Wat hebben medewerkers nodig op hun thuiswerkplek?

Wat hebben medewerkers nodig op hun thuiswerkplek?

Thuiswerken en hybride werken zullen vanaf nu altijd onderdeel van de maatschapp...

Read more +