Geld verdienen met artikelen schrijven

Wil je graag thuis geld verdienen, heb je een passie voor schrijven en ben je hier ook goed in, start dan snel met het schrijven van artikelen! Hoewel het bij ‘schrijven’ eerder vooral ging om boeken of bijvoorbeeld krantenartikelen, is er tegenwoordig een grote vraag naar schrijvers van online artikelen. Hieronder lees je meer over het verdienen van geld met het schrijven van deze artikelen en vind je handige tips en tools.

  Vandaag

  BEGIN UW CARRIERE THUIS

  *Jouw privacy is gegarandeerd

  Wat houdt het schrijven van artikelen voor geld in?

  Media zoals kranten en boeken worden steeds meer vervangen door online teksten. Doordat bedrijven nu echt niet meer ontkomen aan een online aanwezigheid, is er een grote vraag naar mensen die voor hen artikelen willen schrijven. Hoewel de term ‘tekstschrijver’ nog gebruikt wordt, zijn ‘content creator’ en ‘copywriter’ populairdere termen geworden voor mensen die voor geld online artikelen of andere content schrijven.

  Er zijn diverse soorten content waar het om kan gaan. Ten eerste kun je geld verdienen met het schrijven van artikelen zoals blogs voor bedrijven die hun product of dienst op een andere website willen aanprijzen. Daarnaast moet de content van de websites van bedrijven van relevante en interessante content worden voorzien om opgepikt te worden door zoekmachines en daarmee onder de aandacht van geïnteresseerden gebracht te worden. Dit is een onderdeel van SEO, oftewel Search Engine Optimization. Daarnaast kun je je ook bijvoorbeeld specialiseren in het schrijven van nieuwsbrieven.

  Wat houdt het schrijven van artikelen voor geld in?
  Verdienmodellen

  Verdienmodellen

  Wil je artikelen of andere content gaan schrijven voor geld, dan is het goed om te weten dat er diverse verdienmodellen zijn. Geld verdienen met het schrijven van artikelen is mogelijk per woord, per artikel of per uur. Dit laatste komt overigens niet heel vaak voor, omdat een opdrachtgever niet weet hoeveel woorden iemand schrijft in een uur. Een prijs per woord of per artikel is gebruikelijker. Hoeveel geld je kunt vragen voor het schrijven van artikelen hangt onder andere af van het type teksten en je ervaring.

  Handige tools die je helpen bij het schrijven

  Answerthepublic: geeft informatie over gebruikte zoektermen rond een bepaald onderwerp. Handig om inspiratie op te doen

  Keyword Planner: onmisbaar bij zoektermenonderzoek

  Wikipedia: Vertrouw niet altijd blind op de informatie op de site. Wel erg handig om je hier te oriënteren als je artikelen moet schrijven over onderwerpen waar je niet zo veel vanaf weet

  Pixabay: Moet je afbeeldingen plaatsen bij teksten die je schrijft? In deze beeldbank vind je gratis auteursrechtvrije afbeeldingen